TÜRKİYE YÜZYILI EMEKÇİLER İFTARINA KATILIM SAĞLANDI

TÜRKİYE YÜZYILI EMEKÇİLER İFTARINA KATILIM SAĞLANDI

  • 16 Mart 2024, 23:41
  • 247 görüntülenme
  • 2 dk tahmini okuma süresi

Sendikamız Genel Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Anadolu Bölge Başkanı Abdulcelil Güven, İstanbul Avrupa Bölge Başkanı Dr. Mümin Evren, Ziraat Katılım Şube Başkanı Celil Tamer Üçer, İstanbul Anadolu ve Avrupa Bölge Başkanlıkları Yönetim Kurulu Üyeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı, Türkiye Yüzyılı'nın Emekçileri İftar Buluşması'na katıldı. 

Türkiye'de 1 Mayıs tarihinin uzun yıllar gerginliğin, çatışmanın ve 1977 yılındaki menfur olayın sembolü olarak anıldığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu tarihi 2008 yılında resmen Emek ve Dayanışma Günü, 2009 yılından itibaren de resmi tatil ilan ederek, işçilerle dayanışmalarını gösterdiklerini ifade etti.

Çalışma hayatının en önemli istişare mekanizmalarından olan Çalışma Meclisi Toplantısını en son 2019'da emek dünyasının tüm temsilcileriyle bir araya gelerek gerçekleştirdiklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çalışma Meclisi'nin "Çalışma Hayatının Gelecek Yüzyılı" temalı 13'üncü toplantısını gelecek aylarda gerçekleştirmeyi planladıklarını duyurdu.